Rolf Arvidsson och Bernard Taylor i Galleri Lilla Huset

Rolf Arvidsson och Bernard Taylor i Galleri Lilla Huset

Den 31 oktober – 3 november ställer Rolf Arvidsson och Bernard Taylor ut i Galleri Lilla Huset. Välkomna!

Öppettider:
Vernissage torsdagen den 31 oktober kl 15-20
Fredag 1 november kl 16-20
Lördag 2 november kl 12-16
Söndag 3 november kl 12-16

Rolf Arvidsson
I mitt skapande har jag en förkärlek till natur och landskap oavsett om det är akvarellpapper eller kopparplåt som jag använder. Min strävan är att skapa ljus och stämning i bilden genom färgernas samspel med varandra och naturligtvis en vilsam upplevelse för betraktaren.

Frånsett någon kurs i krokiteckning under studietiden så började min målarbana när jag fick en akvarellåda i julklapp vid millenniumskiftet. Jag upptäckte ganska snart att akvarellmålningen var välgörande för både kropp och själ. Det kreativa skapandet gav en stimulans som gjorde vardagens alla ”måsten” mindre stressande.

Jag gått många kurser med Leif ”Broddetorpar’n” Holgersson, främst i Bohuslän men också i Sälenfjällen. Jag har jag målat med konstnären Håkan Lager från Kungsbacka, flera veckokurser på Korsika, Toscana och på Kreta. Jag har också deltagit i kurser med konstnärerna Göran Rücker, Ninnie Eriksson, Lars A Persson, Åsa Ceder, Björn Bernström, m.fl.

Jag är också medlem i Skaraborgs Konstgrafiska verkstad i Skövde där jag främst arbetar med koppargrafik. Min kursledare och mentor sedan många år är konstnären Mats Svensson.  Jag är sedan länge engagerad i KAC, Kulturarbetscentrum i Skövde där jag regelbundet deltar i olika målargrupper och andra kulturella aktiviteter i föreningens regi. Är också medlem i Österlenmålarna som träffas en målarvecka på Österlen varje sommar.

Har deltagit i flera utställningar genom åren. Konst- och kulturrundor/nätter i Skövde, Falköping, Mariestad med flera platser. Jag har antagits i jurybedömda utställningar, dels på Bildkällan i Falköping vid flera tillfällen och dels till Skaraborgssalongen vid ett par tillfällen.

Bernard Taylor
Pensionerad engelsman som kom till Sverige som  20-åring och nu har bott här i sextio år. Utställningen heter “Målningar i huvudet och verkligheten.”

Redan som väldigt ung blev målande och skapande en betydelsefull del i Bernards liv. Hans morfar var mycket kreativ och inspirerande och föräldrarna försåg Bernard med nödvändigt material och möjligheten att ägna sig åt sin hobby. Men när konstnärliga studier kom på tal senare i livet blev det tvärstopp. Måleriet blev en hobby bland alla andra hobbies såsom idrott, vandring, resor och fotografering.

Vid pensioneringen återupptogs måleriet efter ett möte med konstnären David Hockney (brittisk konstnär) på dennes utställning på Lousiana i Danmark. David Hockney använde en speciell teknik där skissen görs på en datorskärm.

Utställningen handlade om måleri i en nedladdad app. Appen innehåller väsentligt material för att måla i realtid, man använder penslar, färg, palettknivar samt duk i appen.

Det blev en utmaning och nästintill daglig sysselsättning att lära sig tekniken, utveckla egna idéer samt producera. Slutprodukten skickas till en tryckeri för tryck.

”Jag väljer att kalla mig målare snarare än konstnär, där själva måleriet är min egentliga glädje och utmaning. Jag fascineras av ljus och rörelse samt ganska ofta av humor i det vardagliga. 

Jag har haft några separata utställningar under åren bla tre i Skara. Jag är tacksam för erbjudandet att få visa upp några av mina alster i Skövde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *