Kultur på innergården 7 augusti: Skara Vocalis, Färgsättarna och Karin Falck

Kultur på innergården 7 augusti: Skara Vocalis, Färgsättarna och Karin Falck

KULTUR PÅ INNERGÅRDEN 2024

Varje onsdag från den 12 juni till den 14 augusti bjuder vi in till konst, musik och god mat på vår innergårdOnsdagen den 7 augusti har vi Skara Vocalis på vår scen och Färgsättarna och Karin Falck i våra gallerier.

I sommar kommer vi att ha konstutställningar i våra två gallerier, Galleri Lilla Huset och Sommargalleriet, onsdagar kl. 17:00 – 21:00.

Gallerierna är även öppna:
fredagar 17:00-20:00
lördagar 13:00-16:00 och
söndagar 13:00-16:00.

Varje onsdag kl. 17:00 – 21:00 är också galleri
Ett rum & fyra fönster öppet, där Skaraborgs konstgrafiska verkstads medlemmar visar sin sommarutställning.

Mat och dryck serveras från Hotell Majoren från kl. 17.30 – 19.00. Innergårdsbuffén som består av varmrätt, soppa och en salladsbuffé beställer du i förväg på e-post: cc.majoren@choice.se.
OBS! MATEN MÅSTE BESTÄLLAS SENAST MÅNDAGEN INNAN DITT BESÖK.

Musikunderhållning från scenen kl. 19:00 – 21:00.

Öppna Kanalen Skövde sänder kvällskonserten live och konstutställningarna visas i pausen cirka kl 19.45 – 20.15.


Skara Vocalis

Skara Vocalis är en blandad kör som består av ett 40-tal sångare i skiftande åldrar. Det gemensamma målet är att sjunga en bred repertoar och att vara en aktiv del av kulturlivet. Kören övar varje vecka och uppträder vid ett antal tillfällen varje år, i både små och stora sammanhang. Kören har varit verksam i flera decennier och fick namnet Skara Kammarkör 1981.  Kören tog namnet Skara Vocalis hösten 2022.

Sedan hösten 2016 är Emelie Levin, utbildad sång och körpedagog,  körens musikaliska ledare och dirigent.


Färgsättarna – Penseldrag från Hjo

”Färgsättarna” är en grupp målare som delar ateljélokal i Hjo. Aktuella utställare är
Gun Hedenström
Lisbeth Lindhult
Malin Rapp
Göran Johansson
Ingrid Tengelin
Irene Söderlind
Emma Davidsson
Monica Lind

Gruppen träffades på en kvällskurs hos Ingrid Melin Bjureus för många år sedan och har fortsatt  att måla tillsammans. De stöttar och  inspirerar varandra och tar ibland in extern expertis för råd och utveckling.

Gun Hedenström har alltid haft ett intresse att skissa, måla och skapa. ”Målningen är ett fritidsintresse som tillför mycket positivt till min livskvalité.  Målar gärna från platser jag besökt, vilket ofta blir natur och  havsbilder. Bilderna är illustrativa och ger ett minne för livet.

Lisbeth Lindhult  bor i Hjo och har tecknat och målat I många år. Har gått några kurser och målar mest i akvarell, men även lite i akryl.

Malin Rapp, (Mara), målar mycket och gärna, stort som smått, oftast i mycket färg i olika tekniker. Ställer här ut akryl, akvarell, gouache och tusch.Hon kommer ställa ut två serier ”Grönköping och Amor España”. ”Så välkommen till min knasigt härliga värld där jag bjuder på en flirt till Grönköping och evig kärlek till Spanien!”Konto på Instagram: Mara_malinrappkonst

Göran Johansson, Tibrokonstnär som använder akryl, skrot och lera för att uttrycka sig.

Ingrid Tengelin ”Jag målar i olja och akvarell och även grafik.”

ingrid_tengelin_konstgalleri

Iréne Söderlind ingår förutom i Färgsättarna Hjo även i Regionmålarna på KAC.

Emma Davidsson har studerat konst och keramik för många år sedan på folkhögskolor. Jobbar som arbetsterapeut. Målar i blandade tekniker men just nu mest olja.

Konto på Instagram: emma_mittkaosochminabilder

Monica Lind började måla i olja men har nu börjat måla i akvarell. Målar bara för skojs skull och tycker att det är en härlig hobby. 


Karin Falck

“Stora och små perspektiv”

Om konstnären
Efter ett intensivt arbets- och familjeliv har jag återupptagit mitt bildskapande. Det är idag ett måleri med mindre krav, mer lek och ett ständigt utforskande av motivet. Jag är nyfiken på min egen förmåga. Till vardags arbetar jag som psykolog, och ibland som journalist. Bildskapandet är min vila, jag njuter av att sjunka in i det ordlösa färglandskapet.

Om utställningen
Bilderna växlar mellan det storslagna landskapet och den detaljrika närbilden. Hur vacker är inte tistelblomman med sina frön?  Hur fantastisk är inte blomflugan, spindeln eller skalbaggen när vi betraktar dessa fulländade varelser i närbild?