Konstresan till Göteborg


Lite utspridda på tåget lämnade vi Skövde fredag förmiddag. I Göteborg fångade vi en lämplig spårvagn som tog oss till Världskulturmuséet och den omtalade utställningen "Afrikanska Mästerverk"

konstresa

som varit runt i världen sedan år 2007. Uppgrävda fynd gjorda i Nigeria visade skulpturer från riket IFE. IFE var ett högkulturellt kungadöme i nuvarande Nigeria samtida med vår egen medeltid. Fantastiska figurer vittnade om stor skicklighet hos hantverkarna.
Samtidigt som denna utställning, pågick en annan utställning av, om och med samer och deras situation i dåtid och nutid.
I ytterligare en annan utställning visade den världsberömde fotografen Sebastiao Salgado fotografier från umbäranden som människor fått utstå i olika delar av den fattigare delen av vår jord. Men som konstverk! Vackert men med en besk eftersmak.
God mat passade vi på att förtära på muséet innan vi fortsatte till Konsthallen i Göteborg, vid Götaplatsen.
Här visades en utställning som handlade om vad en linje kan. "Märk linjen" heter utställningen. Konstnärer från olika länder tolkar ämnet. Mycket tänkvärt. Att skaffa sig territorium, att skilja på folk, att hindra från, att omfatta. Riktigt aktuella frågor.
Vi var tillbaka i Skövde kl. 19.19, helt enligt tidtabell.
En trevlig dag tyckte vi alla sex som var med.

Ge bort en upplevelse till någon du tycker om!

KAC Presentkort

Ett medlemsskap i Kac eller en intressant kurs eller kroki.
Tag kontakt med Ulf Nilsson för vidare information