Städdagen tisdag den 30 juni.

Städdag på Ros huset

Vi blev sju stycken som samlades mitt på dagen för att ta itu med några jobbiga städuppgifter och en roligare. De jobbiga var att fräscha upp i köket, att gå igenom den övre toaletten, att torka rent runt dörrar, dörrhandtag och lister och att rengöra i vår dusch, dvs. städutrymmet.

Det svåraste visade sig vara köket. Vi funderade på hur gammalt fettet var som fanns där på olika platser. 10 år eller mer? Panelen fick en helt annan nyans. Nu syns också hur skitigt köksgolvet är. Det hann vi inte denna gång.
Barbro hade med sig tyger. Av dessa blir det en ny kappa i köksfönstret. Vi byter alltså ut Sivs som har varit en prydnad där. Några längder i samlingsrummets fönster kan det nog bli och en större duk på bordet i samma rum.

Ulf fixar en ny fönsterbräda i köket, en som sitter fast dessutom.
Det vi betraktar som det roliga var starten av jobbet med det lilla huset på gården. Vi flyttade ut de gröna bänkarna som nu står på innergården. Armaturer i massor hamnade på vinden. Runes golvplattor fick plats på andra våningen i lilla huset. Anette och Elin började sopa upp sågspån i säckar. Det arbetet fortsätter de med senare.

Ulf och Rolf hyr en kärra lite senare i sommar och rensar allt som kan lämnas till återvinningen.
Efter det skruvas det upp gipsplattor där det saknas.
I bästa fall har vi då ett helt tomt utrymme att fräscha upp. Målning av väggar och murstocksytor och inoljning av golvet kan då göras.

Ge bort en upplevelse till någon du tycker om!

KAC Presentkort

Ett medlemsskap i Kac eller en intressant kurs eller kroki.
Tag kontakt med Ulf Nilsson för vidare information