Varför är du medlem i KAC?
Jag flyttade till Skövde år 2010. Harriet spelade i den gitarrgrupp i KAC som då fortfarande var aktiv. Hon drog med mig dit en gång då jag fuskade lite på gitarr. Och jag blev kvar. Året efter ville inte den dåvarande sekreteraren stanna på sin post. Så hamnade jag i styrelsen. Året därpå valdes jag till ordförande i KAC och är det än (2015).

Vilka tekniker jobbar du med? Varför?
När jag målar trivs jag med akryl. Det torkar fort och det går att måla över. Det passar bra när ateljén är halva köksbordet. Kroki är bra när jag vill träna proportioner och olika kroppsställningar. Färskvara märker man. Under senaste året har jag börjat med tryck också. Vi skaffade in en mangel till Rosa Huset så vi skulle kunna jobba med pappografi och monotypi. Riktigt kul men svårare än akryl. Man får tänka annorlunda kring hur man ser mörkret och ljuset.

Vad kan du tillföra föreningen?
Idéer, engagemang och arbete i första hand. Driva på utvecklingen av föreningen och samverkan mellan de olika verksamheterna i Rosa Huset.

Vilka förväntningar har du på föreningen?
Att den ska hålla fast vid sin ideella och obundna prägel som den har idag. Att fortsätta ge medlemmarna möjlighet att utöva konstnärlig verksamhet enskilt och i gemenskap. Och att värna om den unika miljö föreningen verkar i idag, dvs. bevara Rosa Huset och dess härliga atmosfär.

Ge bort en upplevelse till någon du tycker om!

KAC Presentkort

Ett medlemsskap i Kac eller en intressant kurs eller kroki.
Tag kontakt med Ulf Nilsson för vidare information