Ändringar på grund av coronapandemin.

Endast bokade och inbjudna gäster och personal är välkomna på innergårdens onsdagskvällar i år (max 50 personer totalt samlade). För att få plats måste bokning ske i förväg.  Bokning på Hotell Majorens mailadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Beställning av "Majorens innergårdsmeny" som Take away är ett gott alternativ.

Du kan följa innegårdskvällarna på TV

TV sänder från Konstutställningarna kl 18.30 - 19.00. och live från kvällskonserten kl. 19.00 - 21.00. på Öppen kanal Skövde. (Telia-digital kanal 500 Comhem-analog och digital, Telenor och Sappa). På webben http://play.oppnakanalenskovde.se.

Gallerierna är öppna kl 17 - 21.

V 25, 17 juni

Premiär för årets upplaga av Kultur på innergården.
Vi ställer inte in, vi ställer om och kanske ställer till det.
Våra gallerier visar konst som brukligt.
Från scenen som nu blivit lite större blir det musik i vanlig ordning. I år sker det med en rivstart.

Skaraborg Big Band med 20 medlemmar väller in på innergården.

Du beställer maten innan, senast måndag. Däremot öl och vin kan du beställa men bli serverad vid bord.
Varmt välkommen till en vanlig men ovanlig sommar på vår kära innergård.

visans vannerObs! Fyller upp våra onsdagar hela sommaren.

Visans Vänner Skaraborg

Visans Vänner Skaraborg bildades 1985 och har värnat traditionell och nyskapande viskonst i mer än trettio år! Föreningen arrangerar årligen bland annat en Taubekväll och en Musikfestival. Vi välkomnar alltid nya ansikten och nya röster på våra träffar, du kanske vill lära dig nya visor eller vill dela med dig av det du gör? Oavsett ålder, musikalisk bakgrund eller kunnande: Hjärtligt välkommen!
Har du funderat på att gå med i Visans Vänner för att njuta av visan i goda vänners sällskap? Du kan sjunga, spela eller bara lyssna till andra medlemmars framföranden.

Utställare:

Lena Johansson
Birgitta Andersson/ Margareta Ottosson
Margareta Ottosson
Margareta Ottosson
Birgitta Andersson
Lena Johansson
Birgitta Andersson
Mitt intresse för målning väcktes för några år sedan då jag gick en kurs i teckning. Jag fick då även prova på att måla med akryl. Sedan dess har jag tillbringat många avkopplande timmar framför staffliet med varierande resultat.
Med vänlig hälsning Birgitta
Margareta Ottosson

Mer av en slump än efter noggrann planering hamnade jag för fyra år sedan på konstskola. Efter ett lång yrkesliv inom ekonomi och eget företagande, har livet tagit en ny vändning och kulturen har fått en allt större plats. Det skänkt mig nya utmaningar och ny kunskap hela tiden.

Känslan jag får när jag står vid mitt staffli och målar är oslagbar. Tiden tycks stå still. Den bara försvinner in bland målardukar och färger. Att få tillgång till konsten har verkligen berikat mitt liv.

Underhållare:

Skaraborgs big band

Skaraborgs big band

SkaraBorgBigBand bildades hösten 2019 av Västerbottningen PerOlof Clifford Johansson. Efter två år som Skövdebo och musikalisk ledare för Skövde Storband kände han att det behövdes en ny målsättning och en ny och piggare repertoar! Det föll sig naturligt att starta SkaraBorgBigBand SBBB med ”musikanterna från SkaraBorg” som han som norrlänning hade sjungit om!

I bandet finns 18 glada musikanter från hela Skaraborg. Skövde (Ingemar Bengtsson), Töreboda (PerArne Leijon), Tidaholm (Lars Paulsson), Hjo (Owe Clausson), Floby (Martin Fürst), Falköping (Jonas Martinsson),och Mariestad (Stefan Erikson) Lidköping (Johan Kjellberg).

Musikerna i SkaraBorgBigBand gör avstamp i 60 talets musikskatt. Bandet drivs som ideell förening och har som mål att plocka fram melodierna som många minns men som de sällan spelas. 60 talets musik var underhållande, dansant och mycket omväxlande. Alla sorters musik samsades om lyssnarutrymmet samtidigt. 60 talet var ett årtionde med nya rytmer,odödliga melodier, kompositörer och fantastiska sångare. Beatles, Ray Charles, Stevie Wonder, Count Basie, Frank Sinatra, Lill-Babs, Aretha Franklin, Tom Jones för att nämna några. SBBB spelar filmmusik, dansmusik, musik från musikaler och det bästa och mesta från kvällstoppen! Den kulturskatten ska SBBB bevara och presentera för en publik som saknat den och som är värd att hitta ny publik!

SkaraBorgBigBand är Sveriges största och hetaste 60 talsorkester!

PerOlof Clifford

Tony Niva

PerOlof Clifford

Saxofonist och sångare flyttade ner till Skövde 2017 och startade SkaraBorgBigBand 2019. PerOlof Clifford från Skellefteå har ett långt framgångsrikt musikerliv både bakom sig och framför sig. En stor musikproduktion finns på www.youtube.com
Orginalmedlem i UmeåBigBand som turnerade över hela Europa, Svensktopps kända Yngve Forsells, Alexander, Leif Kronlund Norr. Musiker och sångare i Café Umeå när det begav sig!

Tony Niva 

debuterade på skiva 1994 som hårdrocksikon men valde därefter att satsa på en karriär inom IT. Från 2011 klev Tony Niva in på internationella musikscenen igen och han har fått stor framgång med den egna gruppen NIVA. Tony Nivas intresse för sång väcktes av Tom Jones debutalbum, som han fick som 14 åring. Faktum är att Tony Niva vid ett tillfälle medverkade som mellanakt vid Eurovision Song Contest! Många härliga exempel på Nivas musik finns på www.niva.se

v26, 24/6

Andra tillfället för årets upplaga av Kultur på innergården.Vi ställer inte in, vi ställer om och kanske ställer till det. Våra gallerier visar konst som brukligt.

Från scenen som nu blivit lite större blir det musik i vanlig ordning.

”Först sjunger Emelie Levin och hon kompas av en violinist och en pianist.

Sen tar Visans vänner vid. Underhållningen avslutas av Fernando Alvarez och Ricardo Ausin som sjunger italienska, spanska och svenska pärlor.”                

Du beställer maten innan, senast måndag.

Varmt välkommen till en vanlig men ovanlig sommar på vår kära innergård.

Utställare:

Emma Berggren /
Maria Biederbeck
Emma Berggren
Emma Berggren
Maria Biederbeck
Maria Biederbeck
Emma Berggren
Jag söker ständigt efter ansiktsuttryck och blickar som kommunicerar. Kombinationer och kontraster, detaljer och ett överflöd av såväl pigment som vatten. Akvarell som teknik och en kamp för kvinnan som mindset. Min inspiration kommer från historien och samtiden, från mitt eget liv som kvinna, syster, mamma, vän och medmänniska. Lars Lerins obryddhet och jakt efter ljus och Stina Perssons extrema väta ger inspiration att fortsätta söka efter nya uttryck. Under åren har formaten blivit större och större och till sommaren 2020 planerar jag att visa på akvareller i 130*130 cm.

Anonymitet i all ära, men jag vill visa på att det finns en tanke bakom det jag gör, en människa bakom det jag gör. En människa som tar ansvar för vad hon skapat.
Maria Biederbeck
Efter drygt 20 år som grafisk formgivare och illustratör på reklambyrå bytte jag mitt dagliga skapande av bilder till ett yrke som Marknadschef på ett IT-bolag. Så 2013 la jag allt bildskapande på hyllan. Adobe Illustrator byttes mot Excel, bildskisserna byttes på mot strategiska planer. Fantastiskt roligt och utmanande att byta yrke, men efter ett par år kom lusten för bildskapande tillbaks.

Och då hittade jag ett par gamla vänner i en låda här hemma; akvarellerna och ett par slitna penslar. Oljefärger och än mer nötta penslar och ett gäng med 20-25 år gamla alster. Varför inte? Men det var inte oljan eller akvarellfärgen jag skulle fortsätta med. Jag testade akrylen och fick en fantastisk nytändning. Den passade mig perfekt. Och uttrycken är så långt ifrån det jag gjort som formgivare på byrån. Från illustrationer på uppdrag till helt fritt måleri. Från digitala pixlar till stora penslar och andra dylika verktyg. Nu utövar jag mitt måleri kvällar och helger efter att finskorna åkt av och foppatofflorna åkt på.

Underhållare:

Emelie Levin
Fernando Alvares

Emelie Levin

Emelie Levin
SOLIST OCH KÖRSÅNG

Mina solouppdrag varierar efter årets högtider alltifrån begravningar, dop och bröllop. Ex på andra solouppdrag är solist vid luciahögtid vid Stockholms konstnärsförbund, medeltidssångerska på Örebro Slott och folkmusik på Lunds Universitet.

Våren 2012 var jag sopransolist i Arvo Pärts Johannespassionen.
Jag sjunger i många olika genrer beroende på tillställning.
Emelie Levin

Fernando Alvares

Fernando Alvares Har gått på Östermalms Operaskola i Stockholm och medverkat i många konserter, särskilt med sällskapet "Opera Viva". Har en lång karriär som sångare av latinamerikansk musik i olika uppsättningar bl. med salsaorkester "Da Capo" och trion "Desperados" med Ricardo Ausín och Mauricio Contreras.

Jag kommer att uppträda tillsammans med gitarristen och sångaren Ricardo Ausín. Det blir en blandning med spanska, italienska och svenska väl kända låtar.

v27, 1/7

Nästa del av årets upplaga av Kultur på innergården.
Vi ställer inte in, vi ställer om och kanske ställer till det.

Våra gallerier visar denna gång konst från några nya medlemmar och från "de gamle" som varit med förr.
Från scenen denna första dag i juli spelar Tea Voices, som har glatt oss flera gånger. Kvällens spelning med betydligt färre åskådare på plats än vanligt kanske blir en utmaning.

Du beställer maten innan, senast måndag. Däremot öl och vin kan du beställa men bli serverad vid bord.
Varmt välkommen till en vanlig men ovanlig sommar på vår kära innergård.

Utställare:

Karin och Alex Falck /
Rosa Målarna
“Karin och Alex Falck har även öppet fredag 19 juni kl 17 – 20,  lördag 18 och söndag 19 juni kl 12 – 15.
Mycket välkommen!”
Alex Falck
Alex Falck
Karin Falck
Ulf Nilsson
Titti Barath
Rolf Arvidsson
Anita Paleman
Jennifer Shek

Underhållare:

Tea Voices
Grupp från Hjo

Tea Voices

Tea Voices

Tea Voices

Tea Voices

Tea Voices består av Johan, Pierre, Henrik och Morgan. De spelar låtar från 60-talet till nutid i deras egen tolkning med akustiska gitarrer, bas och stämsång. Vår publik gillar dem. Vårt husband skulle man nästan kunna säga.. Har varit med sen vi startade på riktigt.år 2018.

v28, 8/7

Vi ställer inte in, vi ställer om. Malin Erikssons skira skapelser fyller Galleri Lilla Huset medan våra sju medlemmar i vår tryckgrupp ställer ut i Sommargallerie.

Och det blir nostalgi. Både Never Too Late och Grävlings är fast förankrade i 60-talsträsket. Vi som växte upp när det begav sig får kanske många behagliga minnen att väckas till liv igen. Matlådan beställs före. Dricka serveras vid bord.

Utställare:

Malin Eriksson / Tryckgruppen
Malin Eriksson
Malin Eriksson
Agnes Nilsson
Agnes Nilsson
Agnes Nilsson
Agnes Nilsson
Malin Eriksson

Mitt namn är Malin Eriksson (f.d.Bergman). Jag har skapat sen jag var liten och jag har alltmer förstått att jag är en nyfiken och kreativ själ. Jag har gått olika konstutbildningar jämnt fördelat över mitt vuxna liv, nu senast Konstprojektåret, på Hjo konstskola. Där har jag haft tid och möjlighet att fördjupa mig i det jag finner särskilt intressant, hur färger kommunicerar och samspelar med varandra och med betraktare, hur färgen berör.

Jag uttrycker mig ibland i föreställande form men oftast abstrakt och motiven låter jag växa fram under arbetets gång.
Varje betraktare samt tanke är betydelsefull för mina verk, via dem fortsätter innehållet i målningarna att utvecklas till det näst intill oändliga. Konsten är magisk. Jag ser konst som en viktig källa där vi kan landa i vårat sinne, i vårt samtidigt ofta kravfyllda samhälle.
Hoppas vi ses!🌸

Tryckgruppen

Agnes Nelsson

Jag gör ofta bilder med ”fulsnygga” djur flodhäst, noshörning, myrkott, giraff. Jag tycker det är viktigt att skydda utrotningshotade djur och växter! Plant the planet!

Underhållare:

Never too Late, Grävlings

Never too Late

Never too Late

Grävlings

Grävlings

v29, 15/7

Halva sommarens evenemang har snart genomförts. Oj vad tiden går fort. Fantastiska akvareller samtidigt som barnmåleriet äntligen kan visas upp. Corona ändrade tidpunkt för den utställningen som skulle ha visats under Tulpanfestivalen.

Jan-Olof Andersson är hemmasonen som gjorde karriär annorstädes men har nu återvänt coh det är vi mycket glada för. En höjdarkväll.

Utställare:
Anngret Svensson / Barngruppen måleri.
Anngret Svensson
Anngret Svensson
Barn Måleri
Barn Måleri
Anngret Svensson

Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas. Jag målar huvudsakligen akvarell det är mest spännande. Målningen har betytt mycket för mig. Det är en härlig avkoppling. Sedan några år tillbaka är jag ledare/inspiratör för cirklar i ABFs regi.

Barngruppen måleri

45 olika barn och ungdomar målade minst en gång under våren 2020, innan coronan. Men av de tio gångerna behövde bara två ställas in. Utställningen är en underbar redovisning av vad som skapas när man får fria händer, i bokstavlig mening. En hel del händer satte avtryck på målningarna. En och annan vuxen visade upp sig också. Kul.

Underhållare:
Jan-Olof Andersson

Jan-Olof Andersson

Sångaren, gitarristen, pedagogen och kompositören Jan-Olof Andersson berättar sin musikaliska historia, som började i Tidan på 1950-talet. Vidare till Skövde, Musikgymnasium i Göteborg och högskolestudier i Stockholm. Jan-Olof är sedan 1974 bosatt i Stockholm, frilansar som kulturarbetare och har numera hela norden som sitt arbetsfält. Han är känd för sina djupdykningar i den svenska vistraditionen, instrumentala solostycken för gitarr samt egna sånger och tonsättningar. Jan-Olof tilldelades ”Svenska Vispriset” 2014, nominerades i kategori ”årets traditionsbärare” vid folk- och världsmusik-galan i Västerås 2014 där han röstades fram till seger i denna kategori. Dessutom Taubesällskapets Trubadurpris 2016, men som tidigare nämnts så började allting i Tidan, bara så att ni vet.

JOAnderssonMUSIC
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
070-799 24 34
www.janolof.se

v30, 22/7

“Fantasi är viktigare än kunskap” tyckte Albert Einstein. Inom kulturen flödar fantasin. Håll kulturens fana högt!

Konstnären som målar indianer, Indijan, visar målningar i Galleri Lilla Huset och gruppen Regionmålarna visar sin konst i Sommargalleriet.

Från scenen denna kväll får vi höra sköna bluestongångar. LJR-Blues är en nybildad trio bestående av tre vänner som känner varandra mycket väl och som har spelat tillsammans under många år, i olika konstellationer.

Utställare:
Jan Andersson /Regionmålarna

Regionmålarna
Jan Andersson
Jan Andersson
Jan Andersson
Jan Andersson
Jan Andersson
Jan Andersson
Jan Andersson
Regionmålarna

Vi - Regionmålarna - gamla arbetskamrater från Regionens Hus i Skövde, har träffats varje tisdagskväll sen 2005. Vi har prövat på flera bildtekniker såsom olja, akryl, akvarell/gouache och monoprint/tryck som vi nu ställer ut.
Gunilla Bosaeus, Elisabeth Erikson, Lisbeth Himmer, Lena Nyqvist, Maria Torstensson och Irene Söderlind.

Jan Andersson
Jag heter Jan Andersson och brukar i kamratkretsen kallas ”Indianjanne”. Det epitetet tar jag med stolthet för indianer har blivit en central del i min bildvärld.
Varför, kan man undra?

Svaret är nog att söka i min fascination för indianer och deras livsstil och kultur, deras utsatthet när europeerna invaderade Amerika med mera. Alla bokmärken, tennfigurer och indianböcker som jag mötte som pojke, har också bidragit till mitt stora intresse.

Indianer dök upp tidigt i mina bilder. Indianfiguren har genomgått många och olika faser. Kanske en pågående metamorfos? Indianen har nu blivit en viktig och central form i mitt bildskapande. Form och uttryck har genom åren blivit något mycket mera, än just en indian-figur.

Mina indianer har blivit färg- och formbärare, en representation för livets alla tillstånd, uttryckt i bild. Men visst, i min bildvärld finns även landskap och andra motiv. Det är nog möjligt att man även i dessa kan hitta spår av min indian.

Slå gärna en signal för att komma på besök till min atelje.
Mobil: 070-895 25 53
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Underhållare:
LJR-Blues

LJR-Blues är en nybildad trio bestående av tre vänner som känner varandra mycket väl och som har spelat tillsammans under många år, i olika konstellationer.

Repertoaren består främst av en salig blandning av klassiska blueslåtar skrivna av t ex Robert Johnson, Jimmie Reed, Willie Dixon m fl.
Låtarna är en smula omarrangerade för att passa sättningen, som består av:
Lasse Rintakoski; sång, munspel
Jens Nilsson; bas, sång
Roffe Hardarsson; gitarr, sång.

v31, 29/7

Det äkta paret Hughes samverkar i sina kreativa delar, en inom måleriet och en inom musiken.
Vi hoppas på samklang eller kan det bli dissonans?

Kristina Ekberg Renström visar sin hyllning till kvinnan i Sommargalleriet. Se den.
Det är svårt att vara kvinna. Man ska tänka som en man, uppföra sig som en dam, se ut som en tonåring och arbeta som en häst.

Utställare:
Jessica Böllner Hughes /
Kristina Ekberg Renström
Jessica Böllner Hughes

Jessica Böllner Hughes

Jessica Böllner Hughes
Jessica Böllner Hughes

Jessica Böllner Hughes

Kristina Ekberg Renström

Kristina Ekberg Renström

Kristina Ekberg Renström

Kristina Ekberg Renström

Kristina Ekberg Renström

Att uttrycka sig konstnärligt betyder mycket för mig. De senaste tio åren har konstnärsskapet blivit den viktigaste delen i livet för mig.
Genom mina målningar vill jag förmedla skönhet och en stämning där färg och form får komma till uttryck genom den kvinnliga kroppen. Jag vill visa den kvinnliga styrkan och skönheten. Jag önskar att betraktaren får en fin konstupplevelse.

Jessica Böllner Hughes
Tematiskt är jag särskilt inspirerad av kvinnor och kroppar och jag undersöker kontinuerligt med detta i olika format. Om en idé får stopp under processen, river jag isär för att sedan sätta ihop med andra försummade idéer för att återuppliva verket.

Mitt skapande är ofta experimentellt där jag blandar olika tekniker men även material, såsom kollage, text samt mönster. Ibland kan en gammal 10 år gammal skiss återupplivas och få fortsatt liv med nya linjer, klotter och färg. Anteckningar och klotter från vardagens möten förvandlas till oändliga inspirationskällor. Jag har tecknat och målat innan jag kunde gå. Efter många års konststudier bakom mig i främst måleri och konsthistoria (Skövde, Öland, Southampton, England mm) så har det format mig i mina ambitioner, liv och karriär. Jag jobbar idag som bild och medialärare på Estetiska programmet på Västerhöjd men vid sidan av det är jag även bildkonstnär.
Min pappa var konstnär; penslar och papper fanns överallt under min barndom så konsten var en naturlig progression för mig.

Underhållare:
Al Hughes

Al Hughes

Al Hughes

Al Hughes

Från Birmingham, England men bosatt i Sverige sedan 2006, Hughes har medverkat i alla sorters projekt – från folk till funk, blues till hip hop, men singer/songwriter genren är kategorin som han skulle säga han hör till. Han har ingen grundfilosofi när det gäller låtskrivande. Oftast handlar det om kärlek, livets utmaningar och vardagens kamp. Folky, jazzy, soul, pop. Ja, lite av allt, typ. Al Hughes är mycket glad att ha med sig på scenen för första gången: Rob Coe (Essex, England) på elgitarr och skumma ljud, Peder Andersson (Hjo) på elbas.

v32, 5/8

På lördag är det kräftpremiär. I väntan på den finns Kultur på innergården. Denna vecka visar Ulf Björkeroth foton och makan Stina Järvinen måleri i Galleri Lilla Huset.

Sommargalleriet får besök av Fru Fras och hennes skapade väna vänner. På scenen ”60’s TOP TWENTY” en ”topplisteshow” där ett tjugotal av de mest populära låtarna på topplistorna under 60-talet spelas LIVE!

Utställare:
Ulf Björkeroth, Stina Järvinen /
Cecilia Fransson
Ulf Björkeroth

Ulf Björkeroth

Stina Järvinen

Stina Järvinen

Stina Järvinen

Stina Järvinen

Cecilia Fransson

Cecilia Fransson

Stina Järvinen

”I mina bilder finns ofta en berättelse Som start för bilden. Sedan kommer bilden ”till” under arbetets gång. Som en process där skapandet på ngt sätt är frikopplat mig själv”.

Målarteknikerna är olja, akvarell, akryl, tusch etc...

Ulf Björkeroth

Som fotograf är jag präglad av min barndoms bildintryck i fotografier som jag fann i mina föräldrars bokhyllor. Till exempel den årliga utgåvan av bokserien KAMERA som utgavs åren 1955 – 1974. De sex första banden författade av Jan Olof Olsson. Där fann jag bl.a. känslan av “det triviala vardagsdokumentet”.

Cecilia Fransson

Brutiful = life is both intensely brutal and amazingly beautiful. It is not one or the other. It is simply and profoundly both.
Jag är intresserad av samspelet och spänningen mellan det abstrakta måleriet och figurativa former. I mitt måleri utforskar jag material och former i en begränsad färgskala där man gärna vill läsa in en berättelse i bilden.

I måleriet arbetar jag ofta med människans form i fokus i sitt sammanhang i världen; en värld som kan vara både brutal och vacker på samma gång och där vi som befolkar den i slutändan bara har varandra. Tekniker: akryl, kärlek och akvarell.

Underhållare:
The Playbacks

60’s TOP TWENTY

The Playbacks

The Playbacks

”60’s TOP TWENTY” är en ”topplisteshow” där ett tjugotal av de mest populära låtarna på topplistorna under 60-talet spelas LIVE!

- Varje låt, från plats nummer 20 till nummer 1, presenteras med det berömda ”plinget” och ”knattret” från Tio i topp-programmen, berättar Perra Ljungberg, sångare och gitarrist i bandet The Playbacks. - En ”spökröst” berättar vilket år låten gick in på topplistan och låtens och artistens namn! Ett bildspel visas också på den aktuella artisten eller bandet, säger Anders Granström, basist och sångare i The Playbacks.
Förutom nostalgikicken i showens upplägg bjuds publiken på popklassiker som i högsta grad lever kvar än idag!

The Playbacks; Anders Granström, bas och sång, Ingemar Bengtsson, sologitarr, Ulf Nylén, trummor och Perra Ljungberg, sång och kompgitarr.

v33, 12/8

Sommarevenemanget närmar sig sitt slut för i år. För näst sista gången denna säsong vill vi bjuda på bl.a. Ninnie Eriksson. I konstnärsbutiken Sienna i Skövde verkar hon till vardags. På hemmaplan utanför Falköping skapar hon sina egna målningar i akvarell och olja. Hos oss visar hon ett axplock i Galleri Lilla Huset.

Sommargalleriet fylls av Krystyna Kolaskas färggranna på gränsen till abstrakta tavlor. Där ställer även Marja-Liisa Uutela ( även kallad "Malla")  ut sina bilder. Från scenen kommer man att få hör fyrstämmigt. De fyra damerna i Hot Lips med ackompanjemang sjunger örhängen från nu och då.

Utställare:
Ninni Eriksson /
Krystyna Kolaska / Marja-Liisa "Malla" Uutela
Ninni Eriksson

Ninni Eriksson

Krystyna Kolaska

Krystyna Kolaska

Marja-Liisa Uutela

Marja-Liisa Uutela

Krystyna Kolaska

Krystyna är verksam och bor i Mariestad. Hon har målat i stort sett under hela sitt liv och har gått på flera kurser och utbildningar, bl.a. bildprofil andra kurser och på folkhögskola. Hon har deltagit på diverse utställningar i Mariestad men även i Norge och Polen. Hon målar färgstarka tavlor i olja och akryl och använder sig av olika tekniker och motiv.
Kontakta gärna Krystyna, tel. 0768-741707 om du har några frågor kring hennes konst.

Marja-Liisa "Malla" Uutela

Mitt namn är Marja-Liisa Uutela även kallad "Malla". Jaj flyttade från Finland till Mariestad 1970. I Finland gick jag en tvårig utbildning till tecknare med inriktning reklam.

Jag har gått många olika målarkurser och deltagit i många olika utställningar med min konst.

Mitt intresse är främst att måla med olja men jag målar också i akrylfärger. Jag hämtar främst mina motiv och färger från naturen. Jag målar både verklighetstroget och abstrakt.

Marja-Liisa Uutela
070 581 59 27
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Underhållare:
Hotlips

Hotlips

Hotlips

v34, 19/8

Framme vid avslutningen. Skönt att det gått så bra hela sommaren och lite sorgligt att det ändå är över. Som avslutning i Galleri Lilla Huset visar Inger Landin Lindgren och Siv Bäckman en blandad kompott av tekniker.

Sommargalleriets sista utställare denna säsong är Christina Tivemark. Oljemålare som gillar att jobba med ljus och mörker. Då blev det stående applåder och rop på MER, MER... Sist ut på scenen förra årets utropstecken White Water Stringband. Inte samma förutsättningar i år förstås men med sin spelglädje ger de publiken och evenemanget en härlig avslutning.

Utställare:
Inger Landin Lindgren & Siv Bäckman /
Christina Tivemark
Inger Landin Lindgren

Inger Landin Lindgren

Siv Bäckman

Siv Bäckman

Christina Tivemark

Christina Tivemark

Christina Tivemark
Ateljen i Rosa huset, människorna och aktiviteterna ger en inspirerande miljö som skapar en fin arbetsatmosfär.
Att få möjligheten att måla igen efter tio långa år är ett spännande arbete att återfinna mig själv igen i yrket, materialet och konsten. Då tiden är knapp som för många av oss, har jag gått ner i format. Det blir små målningar, 23x23 i olja på MDF. Bilder av min omgivning, där lugnet, ljuset och mörkret får ta plats. Detta visar vad jag hunnit med under mina underbara sex månaders tid i ateljen.
Inger Landin Lindgren
Född i norra Skåne -51 och boende i Skövde sedan 1982. Målar akvarell, akryl och mjuk pastellkrita. Gör även grafik. Jag inspireras av färg och form i naturen – av himmel, hav och klippor. Växlar med att göra lekfulla abstrakta/ expressionistiska bilder. Prövar då former, linjer och färger som kan överraska.

Jag har gått veckokurser och helgkurser för ett flertal konstnärer runtom i Sverige. Är medlem i Kulturarbetscentrum i Skövde och Skaraborgs konstgrafiska verkstad.
Kontakta mig gärna på mobil: 0709-51 80 86
eller mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Siv Bäckman
Jag heter Siv Bäckman och är född i Uddevalla 1945. Gick handelslinje på praktisk realskola och arbetade inom kommunen till 1967. Då började jag på Konstindustriskolan i Göteborg, först ett år på
Skolan för bokindustri och sedan fyra år på Reklam och illustration. Numera Högskolan för Design och Konsthantverk.

Arbetade sedan i reklambranschen i Göteborg, Borås, Skara och Skövde, de 16 sista åren som egen företagare. Det kan för många se ut som att det skulle vara en lätt övergång från reklamtecknare till konstnär men det är tvärtom. En reklambild för inte misstolkas medan en fri bild gärna får tolkas i betraktarens ögon.

Underhållare:
White Water Stringband

White Water Stringband

White Water Stringband är från Falköping och spelar bluegrass.
Bandet består av Tobias Fors, Daniel Fors, Ronnie Hasselqvist, Moa Blucher, Jon Sirén och Ulf Nylén.

Våra Sponsorer....

Artorama

Sienna

Beijer

Billinge Energi

Billinge Energi

Hotel Majoren

Hotel Majoren

Coop

Coop

Ica Norrmalm

Ica Norrmalm

Coop Vipans gränd

Coop Vipans gränd

Idé-reklam

Idé-reklam

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar

Maxi Skövde

Maxi Skövde

Next Skövde

Next Skövde

Rapp Fastigheter

Rapp Fastigheter

Riksteatern i Skövde

Riksteatern i Skövde

Sällskapet

Sällskapet

Sienna

Sienna

Skövde Bostäder

Skövde Bostäder

Skövde Hembygdsförening

Skövde Hembygdsförening

Skövde Energi

Skövde Energi

Skövde Kommun

Skövde Kommun

Sla

Sla

Sun Off

Sun Off

Svensk Fasighetsförmedling

Svensk Fasighetsförmedling

Växthuset i Skövde

Växthuset i Skövde

Vuxenskolan

Vuxenskolan

© Kulturarbetscentrum - Rosa huset

Postadress: Långgatan 6 541 30 Skövde
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. »
Webb: Optimal media

Jag vill ha Kac nyhetsbrev!